Klankwerk individueel


* Klankmassage
methode Peter Hess

Aan de klankmassage ligt oeroude kennis over de werking van klanken ten grondslag, kennis die 5000 jaar geleden al in de Vedische heelkunde in India werd gebruikt.
Peter Hess, ingenieur in de technische natuurwetenschappen, heeft deze van oorsprong oosterse kennis jarenlang onderzocht en getoetst aan de praktijk.

Dit heeft geresulteerd in de methode Klankmassage volgens Peter Hess ®, een vorm van klankmassage aangepast aan de behoeftes van mensen in Westerse culturen.
De toepassingen van deze klankmassage reiken van zachte, diep werkzame ontspanning tot aan het doelgericht inzetten in therapie en pedagogie.

Hoe werkt het?
Bij een klankmassage worden er klankschalen rond en óp het lichaam bespeeld. De klankmassage werkt door het omvangrijke klankaanbod van boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken diep op ons in. Ook de verfijnde trillingen die bij het aanslaan van de schaal vrijkomen vinden hun weg tot diep in het lichaam.
Er vindt als het ware een algehele innerlijke massage van lichaam, ziel en geest plaats. Hierdoor is het in de regel mogelijk snel een diepe ontspanning te bereiken; de klanken brengen de geest tot rust. Tegelijkertijd voeden zij het energielichaam, waardoor er ook een vitaliserende kracht van kan uitgaan.
klankmassageEen klankmassage kan op zichzelf staan en is dan vooral gericht op ontspanning.

Het kan echter voorkomen dat men zich door de klankmassage bewust wordt van blokkades of pijnplekken in het gevoelsleven. In dat geval kunnen er vervolgconsulten gewenst zijn om daar gericht aan
te werken.

Aanmelden & informatie: Neem contact op via de contact pagina.

Meer over de methode Klankmassage volgens Peter Hess kunt u hier vinden


mail Mail deze pagina