Wie zit er achter Klinker?

Persoonlijke noten

Mijn naam is Connie Alblas. Voordat ik muziektherapeut werd, werkte ik op allerlei plekken in het internationale bedrijfsleven. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd en praktische vaardigheden opgedaan, waarvan ik nu nog dagelijks de vruchten pluk.
Naast dit werk was er altijd de muziek. Muziek en klank was, en is nog steeds, mijn grote passie. De accordeon kleurde mijn kinderenjaren, later kwam de zang meer op de voorgrond te staan, gevolgd door koren, stemexpressie, cabaretgroepen, close harmony koor, de band Nootmuskaat.
De overstap maken van het bekende, goedbetalende bedrijfsleven naar de muziektherapie was bijzonder spannend, maar terugblikkend ook heel vanzelfsprekend. Het is de beste stap die ik ooit had kunnen nemen!

Inmiddels ben ik alweer sinds 1999 in dit bijzondere vakgebied bezig. De laatste jaren ben ik mij aan het verdiepen in de werking op de mens van boventonen, klankschalen, gongs. Mijn liefde voor muziek en zang, voor klanken, en het verlangen mensen te ondersteunen op hun levensweg zijn samengekomen in mijn praktijk:
Klinker Klankwerk & Muziektherapie.

De mensen die bij Klinker komen zijn voor mij een voortdurende bron van inspiratie; telkens weer leveren zij mij het bewijs dat het werken met muziek en klank werkelijk deuren kan openen. Of, zoals Plato al wist:

"Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel".

Feitjes

Mijn diploma Muziektherapie heb ik behaald aan de 4-jarige HBO opleiding in Zeist, de toenmalige Academie de Wervel die nu is opgegaan in Hogeschool Leiden.
Aanvullende opleidingen, trainingen en bijscholing heb ik gevolgd op het gebied van stemwerk, zang, klankschalen (geregistreerd Klankmasseur methode Peter Hess®), accordeon, gongs, drama.
Daarnaast heb ik bijscholing en trainingen gevolgd op het gebied van burn-out en psychogeriatrie.

Mijn praktijk aan huis combineer ik op dit moment met het werken in een verpleeghuis (psychogeriatrie en niet aangeboren hersenletsel), en zo nu en dan geef ik als gastdocent praktijklessen aan de opleiding Kunstzinnige Therapie van de Hogeschool Leiden.
Hiervoor verzorgde ik muzikale projecten voor kinderen in het regulier en speciaal onderwijs, was ik gastdocent improvisatielessen bij Academie de Wervel, en werkte ik vijf jaar als muziektherapeut bij een instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Klik hier om naar muziektherapie te gaan