mvo

MVO betekent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een modern begrip voor oude waarden: ondernemen met aandacht voor mens, maatschappij en leefomgeving. Omdat dit zo vanzelfsprekend is, heeft hierover nooit iets op de website gestaan. Totdat laatst iemand er naar vroeg, hoe doet Klinker dat eigenlijk?
Zo dus:

Alle koffie, thee, koekjes en sappen zijn altijd van biologische kwaliteit. Het stroomverbruik is 100% groen (www.echte-energie.nl)  en gedeeltelijk opgewekt dmv zonnepanelen.

In verband met de hoeveelheid mee te nemen instrumenten is helaas de auto bij het werken op locatie nog regelmatig nodig. Om de CO-2 uitstoot zo laag mogelijk te houden wordt  gereden in een zeer zuinige Daihatsu Cuore. Alle voor Klinker gereden kilometers worden daarbij gecompenseerd met aanplant van bomen. (zie www.klimaatneutraal.nl).

Om te printen wordt papier gebruikt met het FSC keurmerk, de verf op houtwerk en muren is milieuvriendelijk (Aquamarijn) en momenteel wordt er zelfs gewerkt aan een grijs water systeem voor het doorspoelen van de toiletten.

Een deel van de instrumenten is gemaakt bij Choroi, door een team van instrumenten-bouwers en mensen met een verstandelijke handicap (www.choroi.org).

Mensen met beperkte middelen kunnen in sommige gevallen in aanmerking komen voor een aangepast tarief of gespreide betaling.

De regenzuil

De Regenzuil (www.kilianwater.nl), onderdeel van het toekomstige grijswatersysteem.

Klik hier om naar muziektherapie te gaan